Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст вимагає з'ясувати, чи Симоненко взяли в КПРФ

Понеділок, 30 березня 2015, 17:40

Глава Мін'юсту Павло Петренко вимагає від СБУ перевірити інформацію про обрання до президії Компартії РФ Петра Симоненка та його можливу причетність до фінансування бойовиків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

Мін’юст вимагає "провести додаткове розслідування щодо причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", визнання анексії Криму та дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та територіальної цілісності України".

Петренко нагадав, що КПРФ підтримує терористів та незаконне захоплення українського Криму.

"Тож прийняття Симоненка до керівних органів КПРФ свідчить про те, що він може бути причетний до вищезгаданих кримінальних злочинів", - наголосив Петренко.

Так само Міністерство юстиції зробило запит щодо перевірки можливої зміни громадянства Петром Симоненком й отримання ним російського паспорта.

У Мін'юсті звернули увагу на частину виступу Симоненка на з'їзді КПРФ, яку оприлюднив сайт російської партії, та припускає, що слова Симоненка "можуть бути розцінені як заклик до повалення діючої української влади".

Як відомо, Міністерство юстиції продовжує юридичний супровід справи щодо заборони Комуністичної партії України та вимагає якнайшвидше призначити її розгляд

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...