РФ обіцяє швидко подумати про знижку на газ для України - Новак

Понеділок, 30 березня 2015, 19:52

Уряд Росії у найкоротші терміни підготує доручення про можливість надання Україні знижки в ціні російського газу.

Про це повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"До Міненерго надійшло звернення з боку Єврокомісії з проханням розглянути питання про надання Україні знижки на газ в межах мита", - сказав Новак журналістам.

"Уряд РФ найближчим часом підготує рішення, і це питання буде розглянуто", - зазначив російський міністр.

Новак уточнив, що прохання, підписане заступником голови Єврокомісії Мілорадом Шевчовичем, надійшло до Міненерго 27 березня.

Одночасно "Газпром" направив листа керівництва "Нафтогазу України" з проханням ініціювати процедуру щодо надання знижки на російський газ.

"Зараз це питання перебуває в уряді, і я думаю, його буде розглянуто найближчим часом. Питання буде вирішено в найкоротші терміни", - сказав Новак.

"По суті, йдеться про надання знижки, яка діяла протягом п'яти місяців з початку листопада до 31 березня. 31 березня термін дії цієї знижки завершується", - сказав міністр.

Новак також зазначив, що на найближчих переговорах з Єврокомісією щодо газу, які відбудуться орієнтовно 13 квітня, будуть обговорюватися питання закачування російського газу до підземних сховищ в Україні в обсязі 12-15 млрд кубометрів, питання гарантій надійності транзиту російського газу в Європу через Україну, а також питання про надання у разі необхідності фінансової допомоги Україні з боку Єврокомісії під закупівлі газу для ПСГ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування