Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія може почати наступ між Великоднем і 9 травня – генерал США

Вівторок, 31 березня 2015, 12:33

Росія може розгорнути активні воєнні дії на Донбасі після Великодня, однак до 9 травня - святкування 70-рыччя Перемоги.

Про це заявив американський генерал, колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі в часи війни в Косово Уеслі Кларк у своєму виступі на Atlantic Council, передає ZN.UA

"Схоже, що поновлення більш широкого конфлікту неминуче, і я сподіваюся, що США приймуть усіх необхідних заходів, щоб цьому запобігти", - заявив Кларк.

На думку генерала, мінські угоди "ледве працюють". Важке озброєння, яке згідно з домовленостями мало бути відведене, сховане неподалік від лінії розмежування.

Разом з тим, Росія продовжує поставляти військову техніку бойовикам. Враховуючи ці фактори, як відзначає Кларк, можна чекати нового наступу проросійських сил після великодніх свят, але до 9 травня.

"Якщо подивитися на попередні схеми операцій, можна передбачити наступний російський наступ. Імовірно, він буде після православного Великодня й до Дня Перемоги 9 травня", - додав Кларк, також указуючи, що складно тримати Донбас, не маючи контролю над поставками електроенергії, і Крим без комунікації.

Проте, за словами генерала, Путін може відкласти наступ, якщо європейські лідери приймуть рішення не бойкотувати урочистості в Москві.

"Амбіції Путіна виходять за рамки військових цілей. Президент Росії хоче вбити клин між США і їх європейськими союзниками, а також між західними й східними членами НАТО з метою послабити країни Центральної й Східної Європи", - додав американський військовий.

Кларк також висловив переконаність, що США мають змінити свою нинішню політику й почати озброювати Україну прямо зараз, "щоб запобігти успіху військової операції Росії й змусити мінські угоди працювати".

"Це велика  помилка вважати, що Путін обмежитися Україною", - сказав колишній головнокомандуючий, відзначаючи що апетити Росії включають країни Балтії й Польщу.

"Маємо в Україні ту ж схему дій, що й на Балканах. І навіть більше - можна згадати захоплення Польщі в 1939 році по пакту Молотова-Ріббентропа. Дії Росії в Криму й на Донбасі нагадують дії Радянського союзу, коли він зайняв Східну Польщу", - підсумував генерал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: