Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після "Мінська-2" звільнено 140 українських заручників - Порошенко

Вівторок, 31 березня 2015, 16:18

Президент Петро Порошенко повідомив, що з моменту підписання других "мінських домовленостей" вдалося звільнити 140 заручників.

Про це він заявив журналістам у Чернігові у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після "мінських домовленостей" додому відправилися 140 українців. Навіть якщо б лише це було результатом "мінських домовленостей", вони були б того варті, щоб їх підписати", - сказав він

За словами президента, також суттєво зменшилася кількість загиблих серед особового складу українських військовослужбовців, значну кількість важкої техніки було відведено.

"У нас на сьогодні є зіткнення в районі Широкиного, в районі донецького аеропорту, і ми наполягаємо на тому, що там має бути відкрито постійні спостережні пункти ОБСЄ з представництвом спільного центру, які могли б ефективно зупинити порушення режиму припинення вогню", - сказав Порошенко.

Президент запевнив, що Україна повністю дотримується "мінських домовленостей", а бойовики їх порушують.

"Але ми наполягаємо, що перші чотири блоки - звільнення заручників, відведення важкої техніки, повне припинення вогню та допуск ОБСЄ – мають бути виконані негайно", - сказав він.

Наступними кроками, додав глава держави, має стати створення умов для проведення місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством та за стандартами ОБСЄ.

Зокрема, за його словами, йдеться про відновлення діяльності українських політичних партій, виборчих комісій, роззброєння бойовиків, виведення найманців і російських військовослужбовців з території України.

Водночас, за його словами, разом із виконанням "мінських домовленостей" Україна робить усе можливе для зміцнення боєздатності ЗСУ і будує фортифікаційні споруди для оборони держави.

"Ми наполегливо робимо ретельну роботу для того, щоб захистити державу і в разі продовження мирного процесу, і в разі продовження агресії", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування