Чуркін в ООН розхвалив бойовиків і звинуватив США в "дешевій дезі"

П'ятниця, 6 березня 2015, 17:28

Представник РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що останній "гумконвой" Путіна був оглянутий українською стороною, всі інші заяви він назвав "дешевою дезою".

Про це він заявив під час засідання РБ ООН щодо ситуації в Україні. Чуркін виступав після представниці США в ООН Саманти Пауер.

Вона заявила, що Росія і сепаратисти в перший же день після підписання Мінських угод-2 порушили їх, напавши на Дебальцеве, і продовжують порушувати домовленості.

Вона також нагадала, що Росія не допускає ні українську сторону, ні міжнародних представників до огляду так званих "гумконвоїв" Путіна.

У відповідь Чуркін заявив, що "режим припинення вогню в цілому тримається", а українські прикордонники і митники, за словами Чуркіна, оглянули ковой.

"Останній гумконвой був повністю проінспектовано українськими прикордонниками та митниками на КПП Донецьк", - сказав Чуркін.
Він звинуватив Пауер в дезінформації.

"Пані Пауер, я б попросив Вас поцікавитися, чим займаються ваші посольства в Москві і Києві, і чому вони не надають Вам елементарну інформацію, а продовжують постачати дешеву дезк з приводу ситуації в Україні", - сказав він.

Чуркін також заявив, що Росія задоволена нинішньою ситуацією.

"Ми задоволені позитивним розвитком ситуації на Землі. Режим припинення вогню в цілому тримається. Одна зі сторін - "ДНР" та "ЛНР" вже завершили цей процес", - сказав представник РФ. При цьому він звинуватив Україну в тому, що вона не відводить техніку.

Як повідомив Дмитро Тимчук, у третьому так званому "гуманітарному конвої" з Росії бойовикам доставили станції радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки, а також боєприпаси.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування