Путін роздав ордени Кадирову й Луговому

Понеділок, 9 березня 2015, 13:56

Президент Росії Володимир Путін нагородив орденом Пошани главу Чечні Рамзана Кадирова.

Згідно з указом президента РФ, який був підписаний напередодні і опублікований 9 березня, Кадиров удостоєний нагороди "за трудові успіхи, активну громадську діяльність та багаторічну сумлінну працю".

Як відомо, у 2004 році Кадиров отримав звання Героя Росії. Главу Чечні також нагороджували орденами Мужності в 2003 році і "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня в 2006 році.

8 березня Кадиров прокоментував арешт ймовірного вбивці Нємцова - Заура Дадаева. За словами глави Чечні, Дадаєв - "справжній патріот Росії".

Відомо також, що Дадаєв був нагороджений орденом Мужності, медалями "За відвагу", "За заслуги перед Чеченської республікою" і подячним листом глави Чечні, додав Кадиров.

Нагородження Кадирова прокоментував російський опозиціонер Ілля Яшин.

"Коли в ході слідства у справі про побиття Кашина підозри впали на головного "нашиста" Василя Якеменка, Путін несподівано і позапланово прийняв його в Кремлі. Тепер не менш серйозні підозри в організації вбивства Нємцова впали на Рамзана Кадирова, і Путін відразу публічно вручив йому державну нагороду", - зазначив він.

"Всім силовикам чітко дає зрозуміти: це мої люди, не чіпайте. Бандитська держава з візантійською політикою", - додав Яшин.

Крім того, Путін нагородив орденом "За заслуги перед Вітчизною II ступеня" депутата Держдуми від ЛДПР Володимира Лугового. Як відомо, Луговий проходить основним підозрюваним у справі колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, убитого в Лондоні. Однак Луговий заперечує висунуті на його адресу звинувачення, називаючи їх політично мотивованими.

У лютому президент Росії нагородив медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня сина глави компанії "Роснафти" Ігоря Сечіна.

Іван Сечин отримав нагороду за "за великий внесок у розвиток паливно-енергетичного комплексу та багаторічну сумлінну працю". Він народився в 1989 році і є одним з двох дітей глави "Роснафти" від першого шлюбу. Іван Сечин працює в нафтовій компанії з березня 2014 року.

ИнтерфаксДождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування