Кадиров заступився за Дадаєва: Він не міг зробити й кроку проти РФ

Неділя, 8 березня 2015, 20:58

Колишній заступник командира полку батальйону МВС Чечні "Північ" Заур Дадаєв, заарештований за підозрою у вбивстві Бориса Нємцова, "не міг зробити й кроку проти Росії".

Про це заявив лідер Чечні Рамзан Кадиров у своєму блозі під заголовком "Він був справжнім патріотом".

Він зазначив, що знав Заура "як справжнього патріота Росії", який служив в полку у складі 46-го ОБРОН ВВ МВС РФ у званні лейтенанта і обіймав посаду заступника командира батальйону.

За словами Кадирова, Дадаєв нагороджений "орденом Мужності, медалями "За відвагу", "За заслуги перед ЧР" і Подячним листом Глави Чечні" та іншими.

"Я твердо переконаний, що він щиро відданий Росії, був готовий віддати за Батьківщину життя. Мені незрозумілі справжні причини і мотиви звільнення Заура з лав ВВ МВС Росії. Кажуть, пояснював хворобою матері", - додав він.

Також Кадиров зазначив, що Заур, за словами його знайомих - "глибоко віруюча людина", "як і всі мусульмани, був вражений діями Шарлі і коментарями на підтримку друкування карикатур".

"Він не міг зробити й кроку проти Росії, заради якої багато років ризикував власним життям. Таким же хоробрим воїном був і Беслан Шаванов, який загинув напередодні при спробі затримання", - заявив Кадиров.

При цьому Кадиров повідомив, що доручив секретарю Радбезу ЧР провести ретельне розслідування обставин звільнення Заура з МВС Чечні, "вивчити його поведінку, настрій перед відходом зі служби".

Як відомо, 8 березня Заур Дадаєв, за повідомленням російських ЗМІ, визнав свою провину у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова і заарештований рішенням суду до 28 квітня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування