Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вручив російському консулу ноту протесту

П'ятниця, 10 квітня 2015, 16:55

МЗС України викликав російського консула та вручив йому ноту протесту з приводу утримання під вартою двох громадян України.

Як повідомили у п’ятницю у Міністерстві закордонних справ, 8 квітня до МЗС України було викликано консула Посольства Російської Федерації та вручено ноту, адресовану МЗС Росії.

У ноті висловлено рішучий протест у зв’язку з порушенням російською стороною прав утримуваних під вартою на її території громадян України Миколи Карпюка (затриманий 21 березня 2014 року) та Станіслава Клиха (затриманий 11 серпня 2014 року).

Було наголошено на грубому нехтуванні компетентними органами Російської Федерації своїми зобов’язаннями щодо надання дозволу на відвідання консульськими посадовими особами України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, а також на ігноруванні неодноразових звернень української сторони щодо надання інформації про місце тримання зазначених громадян України під вартою.

Міністерство закордонних справ України вважає такі дії грубим порушенням як прав громадян України, так і права консульських посадових осіб України на доступ до затриманих громадян своєї держави, передбаченого статтею 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 15 січня 1993 року.

"У цьому контексті Міністерство вимагає від російської сторони забезпечення об’єктивного та неупередженого розгляду справ Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, негайного допуску консульських посадових осіб України до взятих під варту громадян України відповідно до міжнародно-правових зобов’язань Російської Федерації, а також притягнення до відповідальності осіб, винних у їх порушенні", - сказано у заяві.

Як відомо, Микола Карпюк. Один із лідерів УНСО, був викрадений перед з’їздом партії, на якому партію було перейменовано на "Правий сектор".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...