Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ розслідує, чи фінансували Фірташ і Льовочкін терористів

П'ятниця, 10 квітня 2015, 17:45

Генпрокуратура розслідує факт фінансування тероризму компанією, яка належить олігарху Дмитру Фірташу і екс-главі АП Януковича Сергію Льовочкіну.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на звернення члена фракції "Народний фронт" Ігоря Алексєєва та інших народних депутатів, передає прес-служба НФ

У відомстві повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом фінансування тероризму шляхом перерахування компанією "GDF Media Limited" 100 мільйонів доларів США на користь російського "Першого каналу" як плати за придбання 29% акцій телеканалу "Інтер" у рамках удаваного контракту за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 Кримінального кодексу.

Генпрокуратура також перевіряє факт підробки підпису в довіреності від імені народного депутата Верховної Ради ІV скликання Ігоря Плужнікова щодо відчуження акцій телеканалу "Інтер". 

 

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється слідчим відділом управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури. 

Як повідомляли ЗМІ, 80% компанії "GDF Media Limited" належить олігарху Дмитру Фірташу, 20% - народному депутату від Опозиційного блоку Сергію Льовочкіну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування