Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тристороння група проведе відеоконференцію з "ДНР" та "ЛНР"

Субота, 11 квітня 2015, 13:59

Учасники Тристоронньої контактної групи проведуть відеоконференцію з представниками "ДНР" та "ЛНР" 14 квітня.

Про це повідомила прес-секретар екс-президента Леоніда Кучми, представника України в тристоронньої контактній групі Дарка Оліфер.

"Йтиметься про припинення вогню, відведення важких видів озброєння та підтвердженні цього відводу представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також, згідно з повідомленням, сторони обговорять обмін заручниками і незаконно утримуваними особами, а також питання створення робочих груп з питань безпеки, політичних, економічних та гуманітарних складових Мінської угоди.

 

Водночас представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявив, що проведення очної зустрічі контактної групи в Мінську можливо, якщо на відеоконференції 14 квітня вдасться домовитися про формування підгруп.

"Очна зустріч реальна, якщо ми домовимося ... про те, як часто вони будуть зустрічатися і як буде відбуватися ротація. В рамках очної зустрічі вже буде укладено відповідний документ про ці підгрупи", - повідомив Пушилін, повідомляє "Интерфакс". 

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, 5 квітня Пушилін заявив, що бойовики призупиняють обмін полоненими, "поки не буде вирішено питання про персональний склад робочих підгруп з виконання мінських угод". 

За його словами, таких груп має бути чотири: з питань економіки та відновлення, щодо біженців і гуманітарного сприяння, з конституційної реформи і виборів та з питань  безпеки.

"Поки їх (груп) немає, немає і законного формату для обговорення та реалізації питань", - заявив він.

Разом з тим в СБУ заявили, що обмін полоненими, незважаючи на заяви бойовиків, не припинявся.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...