Терористи активно стріляють на Донеччині: артилерія, танки, міномети

Понеділок, 13 квітня 2015, 10:05

З 18:00 до опівночі у зоні АТО бойовики провели 18 обстрілів українських військ, найбільш інтенсивний вогонь ворог вів на Донеччині. 

Про це повідомили у прес-центрі АТО.

"Із артилерії калібру 122 міліметри, танків, мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї противник 7 разів обстріляв наші позицій в районі населеного пункту Опитне, 6 разів – в районі населеного пункту Широкине, 4 рази – в районі Пісків", - заявили у штабі. 

На Луганщині з 20.25 до 21.00 бойовики обстрілювали блокпост поблизу Трьохізбенки.

Крім того, в районі Старобільська, Трьохізбенки, Щастя, Новотошківки, Станиці Луганської, Сокольників було зафіксовано 6 розвідувальних прольотів БПЛА.

Обстрілів населених пунктів у зазначений період не відбулося.

Разом з тим у батальоні "Крим" повідомили, що в р-ні н.п. Піски обстріли велись фосфорними боєприпасами.

"Навкруги палає все, навіть цегляні стіни будинків. Вже сотні снарядів з напалмом розірвалися в повітрі та продовжують розриватись", - вказано у повідомленні. 

Прямо зараз на наших позиціях вогняний ад! Сєпари вирішили помститись за невдалий наступ вдень та вочевидь багато загиб...

Posted by Батальйон "Крим" on 12 Апрель 2015 г.

Згодом у Генштабі заявили, що повідомлення про обстріл фосфорними боєприпасами не відповідаюь дійсності. 

Як заявив в.о. спікера Генштабу ЗСУ Олексій Мазепа, фосфорні боєприпаси на позиціях сил АТО помічені не були, використовувалося виключно звичайне озброєння.

Також Мазепа наголосив, що наразі в районі донецького аеропорту перебувають лише підрозділи ЗСУ, "батальйону "Крим" там немає".

ДО УВАГИ ЗМІ!Інформація про застосування фосфорних боєприпасів по позиціях українських підроздлів в районі Пісків є фе...

Posted by Прес-центр АТО on 13 Апрель 2015 г.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування