Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У пожежах в Росії загинули 15, постраждали понад 600 осіб. СК РФ порушив 5 справ

Понеділок, 13 квітня 2015, 14:16

За фактом пожеж у Хакасії (Сибір, РФ) Слідчий комітет РФ порушив 5 кримінальних справ. 

Про це повідомив офіційний представник СК Володимир Маркін.

Справи порушені за статтею "халатність", санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі.

За словами Маркіна, в ході гасіння пожеж у житлових будинках та степовій смузі у Бейському, Орджонікідзевському,Ширинському та Усть-Абаканському районах виявлено тіла 15 осіб, відомості про загиблих і постраждалих уточнюються.

Також повідомляється, що серед загиблих є діти. Понад 600 людей постраждали, одна людина вважається зниклою без вісті.

Вогонь охопив 42 населених пункти - близько 1,3 тисячі будинків були пошкоджені або згоріли повністю. Близько 5000 людей у Хакасії залишилися без житла.

Крім того, за попередніми даними, загинуло 700 голів великої рогатої худоби і близько трьох тисяч овець. У прес-службі уряду Хакасії розповіли, що в республіці згоріло 16 тваринницьких приміщень і стоянок, 11 приміщень для зберігання зерна і техніки та чотири зерносушарки.

У Федеральному агентстві лісового господарства відповідальність за поширення пожеж поклали на керівництво регіону, яке не запобігло початок "неконтрольованих випалювання сухої трав'янистої рослинності".

За словами керівника регіону Віктора Зіміна, збиток від стихії становить не менше 5 мільярдів рублів, за кілька днів пожеж, що вирували в умовах сухої і вітряної погоди, 78 осіб було госпіталізовано.

Також Зімін повідомив, що в результаті пожеж постраждали або були знищені початкова школа, інші об'єкти громадської інфраструктури, приватні будинки.

 
 

РІА Новости, ДождьГолос Америки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування