Під Пісками бойовики використовували нові "нічні" приціли з РФ - Тимчук

Вівторок, 14 квітня 2015, 11:22

У районі Пісків у вихідні бойовики використовували "кочівні" танки й, імовірно, нові російські "нічні" приціли.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 14 квітня у Facebook.

Він наголошує, що "російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, активно використовуючи, крім стрілецьких озброєнь, і системи озброєння, які мали бути відведені від лінії розмежування сторін згідно з Мінськими домовленостями".

"Зокрема, упродовж 12-13 квітня (за 2 доби) терористами для обстрілів і збройних провокацій використовувалися 120-мм міномети, 122-мм артилерія (гаубиці Д-30 і САУ 2С1 "Гвоздика"), бронетехніка (танки Т-72БА, Т-64Б, а також ББМ - БМП-2, БТР-80)", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, було використано станкові протипіхотні й протитанкові гранатомети (АГС-17, СПГ-9), крупнокаліберні кулемети й зенітні установки (типу ЗУ-23-2)

"У ніч із 12 на 13 квітня в районі н.п. Піски й Водяне позиції українських військ атакували "кочівні" танки терористів (раніше дані позиції обстрілювалися БМП-2 бойовиків з 30-мм автоматичних гармат, працювала вогнева група з 3-х БМП-2)", - пише Тимчук.

"Судячи з точності й дальності стрільби, бойовиками застосовувався Т-72БА з новими російськими "нічними" прицілами, висування на вогневу позицію й подальший відхід прикривали вогнем танк Т-64Б і зенітна установка ЗУ-23-2", - зазначає він.

Тимчук додав, що 13 квітня бойовики неодноразово накривали мінометним вогнем позиції українських військ у районі Пісків (у тому числі зі 120-мм мінометів), Авдіївки, Широкиного, Гранітного, Опитного й шахти Дутовка (зафіксовано застосування БМП-2 і БТР-80).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...