Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі затримали ватажка "Православного козацтва", яке готувало вибухи - ЗМІ

Вівторок, 14 квітня 2015, 15:29

Співробітники Служби безпеки України затримали ватажка однієї з одеських терористичних організацій Олександра Луценка, учасники якої готували серію вибухів у місті.

Про це кореспонденту "Укрінформу" повідомили джерела в правоохоронних органах.

Трьох учасників цієї організації, що називали себе "православними козаками", правоохоронці нейтралізували ще рік тому. За завданням московських координаторів підривники влаштували вибух у дворі одного з центральних одеських готелів, отримавши винагороду 10 тисяч доларів.

З метою дестабілізації ситуації в Одеській області учасники цієї терористичної організації "готували ряд потужних вибухів у місцях найбільшого скупчення людей", повідомили в СБУ.

В орендованому підривниками приміщенні було вилучено саморобні вибухові пристрої з компонентами для їх виготовлення, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Що стосується ватажка терористичної організації Луценка, то він "засвітився" також незаконним привласненням бойових нагород, в чому його публічно звинуватив голова обласної спілки ветеранів Афганістану Афанасій Радукан на зустрічі ветеранів-"афганців" у Одеській міськраді.

"Луценко просто купив нагороду на ринку", - заявив тоді Радукан.

Крім того, Луценка звинувачували у причетності до махінацій у сфері житлового будівництва.

Як повідомлялося, співробітники СБУ завершують активну фазу "зачистки" Одеси від диверсантів.

Затримано загалом близько 40 осіб, у тому числі багатьох представників "православного козацтва", які готували теракти та інші злочини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування