Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уже є пропозиція щодо демілітаризації Широкиного – штаб АТО

Середа, 15 квітня 2015, 08:53

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню на Донбасі та інспекційна група Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ опрацювали питання демілітаризації селища Широкине на Маріупольщині.

Про це повідомляє прес-центр АТО 15 квітня.

"Днями представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) здійснили робочу поїздку до однієї з найбільш гарячих точок Донецької області - населеного пункту Широкине", - йдеться у повідомленні.

"Спільно з інспекційною групою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представниками російської частини СЦКК офіцери відвідали територію, яка останнім часом найбільш інтенсивно піддавалася обстрілам", - зазначає штаб АТО.

Вивчення ситуації на місці дозволило визначити "практичні кроки, спрямовані на безумовне дотримання сторонами режиму припинення вогню".

"Учасники робочої поїздки вивчили поточний стан щодо відведення важкого озброєння, обговорили питання розмінування територій поблизу місць компактного проживання мирного населення, безперешкодного проведення інспекцій представниками СММ ОБСЄ тощо", - інформує прес-центр АТО.

"Після робочої поїздки заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг підготував пропозицію щодо демілітаризації Широкиного та прилеглих районів", - повідомляють у штабі.

Представники СЦКК та СММ ОБСЄ опрацювали питання демілітаризації Широкиного на МаріупольщиніДнями представники українс...

Posted by Прес-центр АТО on Tuesday, April 14, 2015

Напередодні речниця Леоніда Кучми повідомила, що українська сторона у "Тристоронній контактній групі" пропонує розмістити 10 пунктів, які моніторитимуть режим припинення вогню, та демілітаризувати Широкине.

Йдеться про взаємне відведення збройних підрозділів із Широкиного і подальшу присутність там представників місії ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування