Аварія корабля з біженцями у Середземному морі - 400 людей зникли

Середа, 15 квітня 2015, 09:11

Неподалік від берегів Італії перевернувся корабель зі щонайменше 500 біженцями з Лівії на борту.

Берегова охорона змогла врятувати близько 144 осіб, ще 400 людей вважають зниклими безвісти, повідомляє DW з посиланням на інформагентство dpa.

Про зниклих безвісти за два дні після аварії, 14 квітня, заявила неурядова організація Save the Children з посиланням на врятованих пасажирів, доправлених до італійського міста Реджо-Калабрія.

Реклама:

За даними організації, серед зниклих є й діти.

Разом з тим, як заявила берегова охорона Італії, їм вдалося врятувати 144 людини, тіла ще дев’ятьох загиблих вони підняли на поверхню.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) повідомляє про 150 врятованих.

ВІДЕО ДНЯ

Корабель із біженцями перевернувся, імовірно, через те, що більша частина пасажирів перемістилася до одного борта для спостереження за кораблями італійської берегової охорони, які наближалися до судна, повідомляє AFP з посиланням на представника МОМ Флавіо Ді Джакомо.

За його словами, на борту було від 500 до 550 людей.

Ді Джакомо також зауважив, що причини аварії продовжують з’ясовувати.

Як зазначає dpa, ця корабельна аварія може стати найбільшою в Середземному морі з жовтня 2013 року, коли поблизу острова Лампедуза загинуло понад 360 людей.

Останнім часом почастішали випадки аварії кораблів із біженцями з Північної Африки та Сирії, які намагаються морем дістатися європейського узбережжя, переважно – італійського.

Лише з п’ятниці, 10 квітня, італійська берегова охорона врятувала близько 8500 біженців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування