ГПУ і СБУ продовжує збирати докази щодо Єфремова, Кернеса і інших

Середа, 15 квітня 2015, 12:41

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що слідство готує додаткову доказову базу щодо сепаратистських заяв політиків.

Про це він заявив під час засідання антикорупційного комітету ВР у середу.

"Кримінальне провадження щодо Левченка, Єфремова і Добкіна в СБУ зареєстроване. На жаль, доказова база, напрацьована СБУ разом з Генпрокуратурою, була інтерпретована судом і не взята до уваги. Робота продовжена. Генпрокурор дав доручення якісно доопрацювати матеріали, які  дозволили б законно в суді відстояти позицію щодо необхідного кримінального переслідування осіб, які стояли за організацією сепаратистських акцій", - заявив Наливайченко.

"Що стосується Геннадія Кернеса, немає рішення суду про його затримання. Його довезли до суду, і доказової бази не вистачило, суд рішення про арешт не ухвалив. Має бути продовжена слідча робота та збір доказів", - сказав він.

Наливайченко поскаржився, що є проблема з експертними оцінками.

"Можу підтвердити, що дуже важко йде робота, де ми за законом маємо отримувати експертизи різного роду. Не всі експертизи погоджуються з доводами слідчих, що в висловлюваннях політиків містяться ознаки злочину, кажуть, що це оціночні судження, політичні судження. В цьому є велика складність. Ніби все зрозуміло, нібито ми переконані, але незалежні експерти дають інші висновки", - сказав Наливайченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування