Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикорупційний комітет забракував розслідування справ щодо Майдану і дав 2 місяці

Середа, 15 квітня 2015, 15:26

Антикорупційний комітет визнав незадовільним хід розслідувань справ щодо Майдану і економічних злочинів попередньої влади.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з засідання комітету.

Голова комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв зачитав рішення: "Визнати незадовільними результати розслідування справ про терор Майдану, справ про економічні злочини організованого злочинного угрупування на чолі з Віктором Януковичем, повернення награбованого цією злочинною групою майна і справи про узурпацію ними влади за допомогою суддів КС".

Відтак, за допомогою адвокатів Небесної сотні, представників Автомайдану й інших громадських організацій потрібно підготувати публічний перелік завдань, які мають виконати правоохоронні органи.

Через два місяці планується заслухати звіт керівників силових відомств про виконання цих завдань.

Якщо робота буде незадовільною, депутати, які входять до складу комітету, готові ініціювати питання про відставку керівників усіх силових відомств.

"Якщо це не буде зроблено, ми маємо ініціювати відставку усіх трьох керівників (МВС, ГПУ, СБУ)", - сказав Соболєв.

На базі комітету вирішено створити робочу групу на чолі з Ігорем Луценком, вона збиратиме інформацію про факти саботажу і халатності у справах Майдану.

Комітет звертає увагу генпрокурора Віктора Шокіна, голови МВС Арсена Авакова та голови СБУ Валентина Наливайченка, що вони несуть особисту відповідальність за результати розслідування та притягнення до відповідальності тих підлеглих, які саботували розслідування справ впродовж року, включно з порушенням справ проти них.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування