Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута вважає міфом і піаром твердження, що Коломойський врятував Україну

Четвер, 16 квітня 2015, 11:58

Колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає перебільшеними твердження про те, що олігарх Ігор Коломойський врятував Дніпропетровську область та Україну від сепаратизму.

Про це він заявив в інтерв'ю російській "Новій газеті", відповідаючи на питання про те, чому Коломойському, на відміну від самого Тарути, вдалося не допустити захоплення влади в області.

"Коломойському нічого не вдалося! У Коломойського нічого і не було. У нього був просто хороший піар. ... Ви зрозумійте, що в Дніпропетровську нічого не було, не було такої загрози захоплення влади", – упевнений він.

Тарута вважає, що Кремль і не намагався захоплювати Дніпропетровщину, тому там відбувалися лише нечисленні мітинги по дві тисячі осіб.

"Якщо б у нас було тільки 2 тисячі людей, то в нас би не було ніякого захоплення. Якщо б не було закинутих сюди провокаторів і координаторів, якби не було кордону прямого з Росією – теж все було б спокійно. Треба розуміти, що диверсійний сценарій розвивався тільки у Донецькій області та Луганської. Все інше – це лише спроби розгойдування, які ні до чого не привели. Добре лікувати хворого, коли у того хвороби немає! Ось у Дніпропетровській області і не було хвороби", – вважає екс-губернатор.

"А хто переміг на виборах у Раду в Дніпропетровській області, майже у всіх одномандатних округах? "Опозиційний блок". Ось вам його реальний результат", – додав він.

Зазначимо, це не зовсім так – із 17 одномандатних округів у Дніпропетровській області на минулих виборах у Раду в семи перемогли представники "Блоку Петра Порошенка", в одному – "Правого сектора" (Дмитро Ярош), у дев'яти – самовисуванці. З них членами фракції "Опозиційного блоку" в Раді зараз є лише п'ять депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...