Порошенко написав статтю про лідерство Меркель

Четвер, 16 квітня 2015, 16:16

Президент Петро Порошенко написав статтю про канцлера Німеччини Ангелу Меркель для рейтингу Топ-100 світових лідерів авторитетного американського видання Time.

Стаття була опублікована у четвер, 16 квітня.

У цьому матеріалі Порошенко написав, що саме Меркель, завдяки своїй "далекоглядності,  значному політичному впливу і, що більш важливо, відвазі" допомогла у переговорах щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, у тому числі – у нормандському форматі.

"У рамках всіх цих дипломатичних зусиль, протягом яких я мав 60 розмов по телефону з пані Меркель за останні дев'ять місяців, я часто запитував себе: справа у її непохитній вірі, істинно німецькій завзятості, ретельній увазі до деталей чи може сильному поєднанні всіх цих якостей, які дають сили Анжелі?" – задався питанням Порошенко.

 

Зокрема, він згадав 17-годинну зустріч у Мінську в лютому, яку назвав тестом сили волі. За словами Порошенка, Меркель неодноразово допомагала йому та Путіну повертатися до розмови, коли здавалося, що домовитися вже не вдасться.

"Недавно у Берліні вона описала свій основний метод як роботу над тим, щоб зробити неможливе можливим", – додав президент.

За словами Порошенка, німецький канцлер перетворила економічну міць Німеччини у її дипломатичну силу, завдяки чому докладає значних зусиль в інтересах світової безпеки.

"Це досягнення цілком визнали не лише її партнери, але й найжорсткіші політичні опоненти", – вважає Порошенко.

Як відомо, практика написання статей про відомих людей іншими відомими людьми є у таких випадках не новою. Так, у цьому ж рейтингу, про прем'єр-міністра Індії Наренду Моді написав президент США Барак Обама, про знаменитого музиканта Каньє Уеста написав відомий бізнесмен Елон Маск, про телепродюсера Лорні Міхаелса – актор Джек Ніклсон, про відому бізнесвумен Елізабет Холмс – екс-держсекретар США Генрі Кіссінджер і так далі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News