Кримський бізнесмен Зубков, який підтримував анексію, хоче втекти в Україну

П'ятниця, 17 квітня 2015, 14:19

Відомий кримський підприємець, власник ялтинського зоопарку "Казка" та парку левів "Тайган" Олег Зубков через переділ власності в Криму готовий залишити свій бізнес і перебратися в материкову Україну.

Про це він заявив у коментарі виданню "Крим.Реалії".

За його словами, його зоопарк і парк левів піддаються невиправданому тиску з боку влади. Зокрема, напередодні управління архітектури Ялти вимагає від нього знести дві автопарковки перед зоопарком за свій рахунок.

"Ці парковки були побудовані з величезними зусиллями, в них були вкладені мільйони гривень. Це йде врозріз з тією політикою, про яку говорив президент Росії, про те, що потрібно створювати умови для приватних інвестицій. На жаль, місцева влада все робить навпаки і усуває сьогодні неугодних. Просто йде переділ бізнесу", – сказав Зубков.

"Воювати з владою марно, якщо вони вирішили знести, вони знесуть. Я їм хочу запропонувати відразу знести повністю ялтинський зоопарк "Казка" і парк левів "Тайган". Чого розмінюватися на дрібниці? Очевидно, таке завдання їм ставлять їх боси, які керують цим процесом", – додав він.

За словами Зубкова, після торішнього "референдуму" "Крим ніби віддано на розграбування.

"Якщо владі не потрібні таки об'єкти, нехай скажуть мені, дадуть виїхати в кінці кінців з Криму, я буду будувати спокійно (в іншому місці). Скористаюся пропозицією пана Коломойського і його оточення, і буду будувати зоопарк в Дніпропетровську чи в Херсоні, або в будь-якому іншому регіоні, де я буду затребуваний, якщо Зубков не потрібен Криму зі своїми об'єктами", – заявив він.

Зубков додав, що збирався скаржитися на це Путіну під час "прямої лінії" 16 квітня і був навіть допущений в ефір, однак на питання не вистачило часу.

"Я хотів сказати президенту, що за час, коли Крим був українським, я побудував два об'єкти – ялтинський зоопарк "Казка" і парк левів "Тайган". Сьогодні розвиток моїх об'єктів неможливий. Я готовий побудувати мінімум 4-5 парків, які були схвалені урядом при Україні. Але сьогодні мені не тільки не дозволяють розвиватися, але і загрожують існуванню діючих об'єктів", – обурився Зубков.

Россільгоспнагляд 9 квітня заявив, що виявив в парку "Тайган" незаконно ввезених тварин, які можуть бути носіями небезпечних хвороб. Зубков це заперечує.

За його даними, сьогодні в Криму також конфіскують два дельфінарія підприємця з Одеси Андрій Кисловского.

"Питання стоїть про конфіскацію дельфінів, які належать йому на правах приватної власності і яких він купив у Японії", – сказав він.

Як відомо, Зубков був ярим прихильником анексії Криму, погрожував нацькувати на "бандерівців" своїх левів і ще в лютому цього року пропонував поставити в Сімферополі пам'ятник Путіну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...