У Харкові "Оплот" та Жилін планували нові диверсії

П'ятниця, 17 квітня 2015, 15:45

У Харкові за підтримки громадської організації "Оплот" та особисто її лідера Євгена Жиліна готувалося здійснення диверсійних актів на телекомунікаційних мережах та об’єктах зв’язку.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

Незважаючи на намагання одного з уже затриманих фігурантів кримінального провадження схилити до вчинення злочинів фахівця в області телекомунікаційних мереж, громадянина України "К", той відмовився від співпраці зі злочинцями і дав свідчення.

Крім того, СБУ викрила механізм фінансування терористичної діяльності з використанням банківських рахунків двох підконтрольних Жиліну підприємств з ознаками фіктивності.

Зокрема, було встановлено, що лідер "Оплоту" Жилін дав вказівки керівникам згаданих підприємств здійснювати фінансування терористичних організацій, які діють на Сході України, перераховуючи грошові кошти на банківські рахунки юридичних чи фізичних осіб на території Російської Федерації.

В подальшому інший громадянин України мав перевезти кошти, призначені для фінансування терористичної діяльності, з України через територію РФ для подальшої передачі представникам терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

Саме цього українця з грошима для терористів було затримано 28 січня неподалік від державного кордону України при спробі переміщення грошей на територію РФ для подальшої передачі представникам терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

На підставі отриманих доказів фігурантам цього провадження, зокрема Жиліну, оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Нагадаємо, що 30 березня Жиліна було оголошено в розшук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...