У Дніпропетровську, на Донеччині та Луганщині вилучили боєприпаси

Субота, 18 квітня 2015, 13:19

У Дніпропетровську міліція виявила та вилучила гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами до них у 37-річного мешканця м. Кривий Ріг, який приїхав до обласного центру.

Як повідомили в облуправлінні МВС, ще одну гранату Ф-1 із запалом та 15 патронів до автомату Калашникова було виявлен під час обшуку за місцем проживання 47-річного раніше судимого мешканця Дніпропетровська.

"Чоловікам загрожує покарання за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі строком від 3-х до 7 років" ,-  зазначили в МВС.

Разом з тим співробітники Добропільського міськвідділу міліції (Донецька обл.) виявили та вилучили у городянина 29 патронів калібру 5,45 мм.

Боєприпаси зберігалися без передбаченого законом дозволу.

"Зловмисник запевняв, що боєприпаси він знайшов на вулиці, недалеко від сміттєвого бака", - зазначили в МВС.

Вилучені боєприпаси направлені на експертизу.

Відомості за фактом внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Окрім того впродовж доби співробітники луганської міліції виявили та вилучили у місцевих мешканців дві гранати.

Так, 17 квітня у ході проведення санкціонованого обшуку в квартирі на пр.Сосновий с. Чмирівка (Старобільський район) за місцем мешкання 41-річного чоловіка, співробітники карного розшуку Старобільського райвідділу міліції виявили та вилучили гранату "Ф-1". 

Також співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції спільно з БПСМОП "Тернопіль" у ході проведення особистого огляду 36-річного раніше судимого місцевого жителя виявили та вилучили гранату "РГД-5".

"Вилучене спрямовано на дослідження. Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Проводиться досудове розслідування", - повідомили в облуправлінні МВС.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News