Віце-прем'єр РФ поїхав у Європу попри санкції. Від Москви чекають пояснень

Неділя, 19 квітня 2015, 13:50

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, попри заборону на видачу йому віз, з'явився у Норвегії та відвідав архіпелаг Шпіцберген на своєму шляху до Північного полюса у складі експедиції. 

Про це повідоми у своєму Твіттері колишній глава МЗС Швеції Карл Більдт.

Рогозін, якого включено у санкційні списки США, прибув до адміністративного центру Шпіцбергена, відвідав російське селище Баренцбург і розташоване там підприємство "Арктікуголь".

У свою чергу МЗС Норвегії заявив, що просить від російської сторони пояснень через поїздку заступника голови уряду РФ на Шпіцберген, повідомляє BarentsObserver.  Також МЗС Норгвегії розгляне посилення правил на в'їзд, які торкатимуться архіпелагу.

Представник МЗС Норвегії Фруде Андерсен заявив, що приїзд Рогозіна на Шпіцберген не порушує закон, проте він "прикрий" на тлі анексії Криму та пов'язаних з ним санкцій проти РФ.

Норвезькі дипломати заявили російському посольству в Осло, що фігуранти списку санкцій "небажані" на Шпіцбергені, додав він.

Сам Рогозін у своєму Твіттері так прокоментував заклик Норвегії дати пояснення щодо його візиту: "Після бійки кулаками не махають". 

Українська правда, Дождь 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...