Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єйську запевнили, що відправили уламки Боїнга назад на Донбас

Неділя, 19 квітня 2015, 17:32

Уламки малайзійського "Боїнга", збитого бойовиками над Донеччиною влітку 2014 року, який було доставлено у Єйськ (Краснодарський край, РФ), начебто вже відправили назад на Донбас.

Про це йдеться у заяві голови правління крайової всеросійської громадської організації "Бойове братство" Валерія Ярко, опублікованій на сайті видання "Діловий Єйськ".

Ярко підтвердив, що, коли представники "Бойового братерства" привозили на Донбас "гуманітарну допомогу", мешканці нібито передали їм фрагмент "Боїнга".

Також зазначено, що "розуміючи, що всі фрагменти літака є речовими доказами, регіональне відділення "Бойового братерства" вирішило повернути фрагмент (літака) на Донбас і порекомендувати передати його представникам міжнародної слідчої групи". 

Згідно з повідомленням, напередодні (18 квітня) фрагмент начебто було відправлено назад у Донецьку область.

Як відомо, раніше голова відділення "Бойового братерства" міста Єйськ (Краснодарський край, РФ) Фінат Хайруллін підтвердив, що фрагмент збитого Боїнга привезено з Донбасу, і його включать до експозиції, яку присвятять конфлікту на сході України.

За даними ЗМІ, до музею уламок літака потрапив як "подяка від с. Розсипне (де знайшли рештки кабіни Боїнга) за гуманітарну допомогу, яку село отримало від Єйська торік". 

У свою чергу глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс заявив, що плани Росії продемонструвати уламки збитого бойовиками над Донеччиною  малайзійського "Боїнга" на виставці у Єйську - "неповага, образливо і дуже недоречно".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування