Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська опозиція формує "широку коаліцію" на 2016 рік

Понеділок, 20 квітня 2015, 14:29

Російська опозиція формує коаліцію до виборів у Державну Думу 2016 року, але про об'єднання навколо одного лідера не йдеться.

Про це сказав російський опозиційний політик Ілля Яшин в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ"

"Для Росії сьогодні дуже важливо створити демократичну коаліцію для реального протистояння путінському режиму, тому що розрізненість опозиції багато в чому сприяє тому, що Путін зміцнює свою владу", - сказав він.

"Давно говорили, що конкуренція усередині опозиції при Путіні – це конкуренція за місця в автозаках. А зараз і зовсім це конкуренція за те, хто швидше отримає кулю. Якщо ми не почнемо працювати разом, нас швидко переб'ють і пересаджають", - упевнений Яшин.

Він радий, що "російська опозиція робить конкретні кроки назустріч одне одному".

"Нещодавно було підписано документ опозиційних лідерів про об'єднання зусиль на майбутніх парламентських виборах. Під документом стоять підписи, наприклад, Михайла Касьянова (РПР-Парнас) і Олексія Навального (партія Прогрес)", - зазначив Яшин.

"Ми домовилися про формування коаліції на виборах у Державну Думу 2016 року, а почнемо взаємодіяти вже з регіональних виборів у 2015 році. Партія "Демократичний вибір" також заявила про приєднання до нашої коаліції, і я сподіваюся, незабаром підтягнуться й інші. Наприклад, Михайло Ходорковський із його прихильниками", - заявив він.

"Мета всього цього – формування на 2016 рік реальної, широкої демократичної коаліції. Але при цьому я не бачу необхідності об'єднання навколо якоїсь конкретної фігури", - додав Яшин.

За його словами, таке питання на порядку денному не стоїть із різних причин: "По-перше, неправильно все зводити до якоїсь однієї персони; по-друге – наявність єдиного лідера робить опозицію вразливішою, так її простіше "обезголовити".

"Нам потрібно зосередитися на розвитку горизонтальних зв'язків і механізмів взаємодії, а також на формуванні широкої мережі прихильників по всій країні", - вважає російський опозиціонер.

На зауваження, що опозицію в Росії підтримують нібито не більше 15% громадян, він зазначив, що "за будь-якого авторитарного режиму соціологія не має жодного значення".

"Я впевнений, що прихильників демократичного розвитку в нашій країні досить багато", - сказав Яшин.

За його оцінкою, "у великих містах – Москві, Петербурзі й інших – в опозиції й Путіна приблизно паритет однодумців".

"Це, до речі, пояснює, чому опозицію в Росії систематично знімають із виборів, а опозиційні мітинги найчастіше розганяють. Якби не було у влади реальних цифр і побоювання, якби опозиція була, як вони кажуть, маловпливовою і маргінальною, нікого б не чіпали", - вважає Яшин.

"Якби в Росії проходили реальні вибори, опозиція отримала б, як мінімум, велике представництво в органах влади, а згодом замінила б нинішніх керівників", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...