Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивцю українського офіцера у Криму засудили до двох років ув'язнення

Вівторок, 21 квітня 2015, 13:40

Кримський військовий гарнізонний суд засудив російського військового - молодшого сержанта Євгена Зайцева - до 2 років позбавлення волі за вбивство у квітні 2014 року офіцера ЗСУ Станіслава Карачевського.

Про це повідомив  у Твіттері адвокат Надії Савченко Марк Фейгін.

"13 березня Кримський військовий гарнізонний суд виніс вирок строковику Зайцеву за вбивство офіцера ЗСУ Карачевського. 2 роки дали", - повідомив він.

"Значить, за вбитого українського офіцера дали росіянину 2 роки. А невинна Савченко вже 10 місяців відсиділа за нібито пособництво у вбивстві", - додав адвокат.

Як відомо, в ніч на 7 квітня 2014 року в Криму російський військовослужбовець застрелив українського офіцера в коридорі на п'ятому поверсі гуртожитку № 3 в смт. Новофедорівка Сакського району, коли українські військові чинили опір російській агресії і вимогам військових РФ скласти зброю і перейти на бік окупантів.

Загиблий офіцер проходив службу в одній з військових частин ВМС ЗС України і готувався до виїзду на материк.

Щодо російського військовослужбовця було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.105 КК Росії (вбивство).

У Кримській польовий місії з прав людини повідомляли, що обвинувачений Зайцев під час розслідування і розгляду справи в суді був постійно на волі і не перебуваючи під вартою, продовжував нести військову службу в тому ж режимі, що і до вбивства Карачевського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...