Росія не виконала жодного пункту "мінських домовленостей" - МЗС

Вівторок, 21 квітня 2015, 15:44

Станом на 21 квітня Російська Федерація ще не виконала жодного пункту "мінських домовленостей", чому є достатньо доказів і фактів, в тому числі і від спостерігачів місії ОБСЄ

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"В останні дні ми часто чуємо від російських чиновників різних рангів твердження про нібито невиконання Україною "мінських домовленостей". Жодне з цих тверджень не підкріплене фактами і є голослівною риторикою, розрахованою на підтримку антиукраїнської істерії в російському суспільстві", - зазначив Перебийніс.

"Разом з тим, на основі фактів і об'єктивних даних, в тому числі, даних СММ ОБСЄ, ми можемо сміливо стверджувати, що сама Росія не виконала жодного пункту "мінських домовленостей", - додав він.

Перебийніс підкреслив, що російські військові і бойовики жодного дня не дотримувалися режиму припинення вогню - не припиняли обстріл українських військових.

"Дебальцеве і Широкине - найкращі приклади цього. З 15 лютого (з моменту набуття чинності режиму припинення вогню) зафіксовано 2 тисячі 555 обстрілів і атак, значна їх кількість підтвердили звіти СММ ОБСЄ та Спільного центру з координації. За останню добу бойовики здійснили 35 обстрілів. З 15 лютого у нас, на превеликий жаль, 243 поранених військовослужбовців, 65 загиблих ", - зазначив він.

Речник МЗС також зазначив, що бойовики не відводять важку техніку, не завжди забезпечують доступ спостерігачам ОБСЄ, тобто не дають можливість здійснювати контроль і верифікацію відведення озброєнь. Крім того, РФ збільшує свою військову присутність.

"Росія збільшила свою військову присутність в Україні. Замість виведення російських військ з нашої території у нас зараз подальше прибуття на нашу територію російської армії і озброєння, в тому числі різного роду "Тюльпанів","Буратіно", "Акацій"," Панцирів ", - зазначив він.

Перебийніс підкреслив, що Росія продовжує посилати в Україні так званий "гумконвой" з незрозуміло яким наповненням.

"Україна пропонує Росії ввозити ці конвої через контрольовані нами КПП, проте Росія кожного разу відмовляється, відповідно ці конвої є не чим іншим, як контрабандою... Ніхто ніколи не бачив, як ця допомога розподіляється серед мирних жителів. Просто тому, що для мирного населення в цих конвоях нічого не передбачено", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...