Російський військовий, який застрелив українського офіцера в Криму, отримав 2 роки в'язниці

Вівторок, 21 квітня 2015, 23:31

Кримський військовий гарнізонний суд засудив до 2 років позбавлення волі російського військовослужбовця Євгена Зайцева, який у квітні 2014 ркоу під час окупації військами РФ Криму в селищі Новофедорівка застрелив майора ЗС України Станіслава Карачевского.

Про це в Twitter написав адвокат народного депутата України, льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін.

"13 березня Кримський військовий гарнізонний суд виніс вирок строковику Зайцеву за вбивство офіцера ЗСУ Карачевского. Пам'ятаєте? 2 роки дали, так...", - зазначив він.

"Значить, за вбитого українського офіцера дали росіянину 2 роки. А невинувата Савченко вже 10 місяців відсиділа за нібито пособництво у вбивстві", - додав Фейгін.

Між тим, раніше Кримська польова місія з прав людини повідомляла, що Зайцев під час розслідування і розгляду в суді кримінальної справи весь час перебував на волі й продовжував нести військову службу в тому ж режимі, що і до вбивства українського офіцера.

Як повідомлялося, в ніч з 6 на 7 квітня 2014 року в Криму в селищі Новофедорівка російський військовослужбовець молодший сержант Зайцев в офіцерському гуртожитку двома пострілами в упор з автоматв застрелив військовослужбовця Сакської морської авіаційної бригади Збройних сил України майора Карачевского, який готувався до виїзду на материк.

32-річного українського офіцера, у якого залишилася мати, дружина і двоє малолітніх дітей, поховали на його батьківщині в місті Бердянськ Запорізької області.

Щодо Зайцева було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 105 Кримінального кодексу РФ (вбивство).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування