Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики намагалися прорватися в тил сил АТО, під Широкиним "броню" висунули на передову

Середа, 22 квітня 2015, 09:18

За минулу добу бойовики намагалися на декількох ділянках увійти в тил українських військових, але безуспішно.

Про це повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву" вранці 22 квітня у Facebook.

"Одразу на декількох ділянках зафіксовано спроби диверсійно-розвідувальних груп супротивника (ДРГ) провести інфільтрацію в тили українських військ. Однак ДРГ було виявлено бойовою охороною підрозділів сил АТО, і вони відійшли вглиб позицій російсько-терористичних військ", - пише він.

Крім того, в ІС відзначають активізацію бойовиків на Луганськом напрямку. Зокрема, зафіксовано обстріли позицій українських військ із кулеметів і мінометів у районі н.п. Весела Гора й Щастя.

У цілому впродовж доби бойовики близько 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Крім стрілецької зброї, використовувалися ПТРК, 82-мм і 120-мм міномети, зафіксовано використання терористами важкої бронетехніки (танків).

Зокрема, бойовиків обстрілювали позиції українських військ у районі н.п. Піски, Опитне, Авдіївка, Ленінське, Шуми, Широкине.

"При цьому відзначається відчутне зростання професійних навичок мінометних розрахунків терористів", - зазначає Тимчук.

У районі Широкиного бронегруппа бойовиків, "перекинута замість демонстративно відведених танків", висунулася на передовий рубіж і відкрила вогонь по позиціях сил АТО.

"Застосування бронетехніки супроводжувалося інтенсивною стрільбою з крупнокаліберних кулеметів і мінометів (обох основних калібрів). Таким чином бойовики прикривали вихід своєї бронетехніки на передові позиції від можливого ураження з ПТРК", - пише Тимчук.

У районі Авдіївки бойовики спробували декількома прицільними пострілами з ПТРК зруйнувати низку інженерних споруд – укріплень українських військ, безпосередньо на передових позиціях, повідомляє він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування