Шахтарі пікетують АП і вимагають відставки Демчишина

Середа, 22 квітня 2015, 10:45

Понад 1 тисячі шахтарів, які прийшли у середу вранці передати свої вимоги керівництву держави, прорвалися крізь охорону на вулиці Банковій біля Адміністрації президента і впритул наблизилися до будівлі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, протестувальники голосно стукають шоломами і кричать. Шахтарі поки не висловили свої вимоги, проте ведуть себе агресивно.

Біля будівлі АП вишикувалося кілька кордонів міліції (всього близько 100 осіб). До охорони правопорядку залучено також бійці Нацгвардії.

Керівник прес-служби президента Андрій Жигулін згодом сказав "Українській правді": "Шахтарі не проривалися до АП. Вони в межах заявки щодо пікету підійшли до воріт і далі не просувалися, а їхні представники спілкуються зараз із першим заступником голови АП Віталієм Ковальчуком".

Як повідомлялося, з'їзд шахтарів, який пройшов у Києві у вівторок, прийняв постанову з вимогою до президента про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

З'їзд шахтарів, у якому взяло участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому мають бути вироблені заходи з урегулювання кризової ситуації у вугільній галузі.

У постанові з'їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету України, в якому повинно бути передбачено необхідну кількість витрат на держпідтримку галузі. У разі повного ігнорування постанови з'їзду, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

Як відомо, раніше Демчишин анонсував закриття трьох збиткових шахт найближчим часом. За його словами, Україна зараз контролює 35 шахт з 95, інші знаходяться на окупованих територіях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...