У ЄС не збираються відкладати чи переглядати ЗВТ із Україною на догоду Росії

Середа, 22 квітня 2015, 11:35

Євросоюз не розглядає подальшої відстрочки чи перегляду впровадження поглибленої й всеосяжної зони вільної торгівлі з Україною.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" результати тристоронніх переговорів між Україною, ЄС і Росією.

"Європейська комісія готова детально розглянути занепокоєння Росії й спробувати знайти вирішення з цих аспектів у рамках гнучкості поглибленої й всеосяжної зони вільної торгівлі", - сказав він.

"Однак подальша відстрочка запровадження поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі чи перегляд угоди не розглядається", - заявив дипломат.

Томбінські зазначив, що ці тристоронні переговори на технічному рівні між Україною, Євросоюзом і Росією проводилися в останні два дні.

"Метою було обговорення практичних відповідей на занепокоєння Росії щодо запровадження поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, що належить до торговельної частини Угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - сказав він.

"Усі сторони висловили свої позиції, також було знайдено спільне бачення щодо певних питань. Різні позиції було передано на політичний рівень для визначення подальшого напрямку", - зазначив Томбінські.

Посол ЄС також наголосив, що Єврокомісія бачить тристоронні переговори як частину підтримки ЄС зі впровадження мінських домовленостей.

"Комісія завжди зазначала, що вона готова зробити все зі свого боку, включаючи надання політичної підтримки тристоронньому процесу, для прискорення досягнення мирного вирішення конфлікту в Україні", - нагадав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування