Порошенко створив Раду регіонального розвитку

Середа, 22 квітня 2015, 14:21

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення Ради регіонального розвитку.

Про це повідомив перший заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук на брифінгу в Києві.

"Президент підписав указ про створення Ради регіонального розвитку… Відповідно до указу, очолюватиме її президент, (до неї також увійдуть) прем'єр, спікер парламенту, місцеві керівники, мери міст, представники органів місцевого самоврядування", - сказав він.

За словами Ковальчука, рада стане важливим майданчиком для розроблення та ухвалення важливих рішень у сфері реалізації державної регіональної політики.

"Складним завданням є не розроблення законів, а забезпечення їх реалізації. Українська влада за два десятиліття ухвалила багато правильних законів, але їх не завжди дотримувалися", - зазначив він.

"Одна з причин - опір із боку корумпованих еліт. З ними сьогодні влада вимушена боротися всіма доступними методами, зокрема інструментами новоствореної Ради регіонального розвитку", - додав представник АП.

За словами Ковальчука, результатом роботи Ради регіонального розвитку стане консолідоване бачення реформи децентралізації, яке влаштує всі зацікавлені сторони.

"З урахуванням початку роботи Конституційної комісії, перше засідання ради буде присвячене формуванню нової територіальної основи місцевого самоврядування та пропозицій щодо внесення змін до Конституції", - зазначив він.

Говорячи про завдання, які необхідно вирішувати насамперед, перший заступник голови АП відзначив проблему відсталості та необхідність підвищувати інвестиційну привабливість регіонів.

"Україна перебуває в складному становищі, але, незважаючи на це, інвестори зацікавлені в регіональних проектах. І навіть сьогодні, коли країна фактично перебуває в стані війни, це не зупиняє інвесторів. Їх зупиняє відсутність чітких правил", - наголосив Ковальчук.

Він додав, що Рада керуватиметься принципами, закладеними в Європейській хартії місцевого самоврядування, і стане майданчиком для відпрацювання та впровадження необхідних реформ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...