Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканці Маріуполя просять президента залишити військових в Широкиному

Середа, 22 квітня 2015, 19:04

Мешканці Маріуполя просять президента України відмовитися від ідеї демілітаризації села Широкиного.

Про це йдеться у зверненні штабу громадянського об'єднання "Оборона Маріуполя" до президента, секретаря РНБО, міністра оборони і начальника Генштабу.

Мешканці Маріуполя висловили стурбованість інформацією про можливу "демілітаризацію" Широкиного і відведення з цього населеного пункту Збройних сил України.

"На території Широкиного розташована стратегічна висота, яку захисники Маріуполя відбили у агресора, і на якій бойовики не повинні перебувати, згідно Мінським угодами", - наголошується у зверненні.

"Раніше з цієї вогневої точки неодноразово вівся артилерійський обстріл нашого міста. Саме з позицій на лінії Широкине - Комінтернове терористи "ДНР" атакували житловий мікрорайон "Східний" 24 січня поточного року", - йдеться в заяві.

Мешканці Маріуполя нагадали, що в результаті згаданого теракту 31 особу було вбито і понад 120 отримали поранення.

"Вважаємо, що залишити Широкине сьогодні - означає поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на нашу країну. Здати Широкине - означає відкрити ворота у всю Україну", - підкреслюється в заяві.

"Залишати село під контролем ОБСЄ також не є розумним, тому що, не володіючи засобами збройного захисту, європейські спостерігачі не зможуть чинити жодного опору агресору. Тим більше, вони ніяк не зможуть виправити жахливу гуманітарну ситуацію в практично зруйнованому Широкиному", - йдеться у зверненні.

Обращение жителей Мариуполя в связи с инициативой по демилитаризации Широкино:Верховному Главнокомандующему Украины, П...

Posted by Оборона Мариуполя on 22 квітня 2015 р.

Як відомо, українська сторона в Тристоронній контактній групі пропонує демілітаризувати Широкине.

15 квітня повідомлялося, що у Широкиному, яке регулярно обстрілюють бойовики, нині перебуває від 30 до 40 мирних жителів, серед них є й діти. У більшості з них немає електрики, питної води, бракує їжі, відсутня медична допомога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування