Окрім АТБ депутати захотіли націоналізувати ахметівську мережу "Брусничка"

Четвер, 23 квітня 2015, 14:42

Дев'ять депутатів Верховної Ради запропонували націоналізувати мережу супермаркетів "Фрешмаркет Брусничка", підконтрольну олігарху Ринату Ахметову.

Про це йдеться у законопроекті, зареєстрованому у Раді 23 квітня. Текст документу поки що на сайті відсутній.

Серед ініціаторів – Володимир Парасюк, Ігор Луценко, Тетяна Чорновол, Оксана Корчинська, Ірина Суслова та інші.

Як відомо, у грудні минулого року депутат від "Самопомочі" і екс-комбат "Донбасу" Семен Семенченко звинуватив "Брусничку" у тому, що вона у Донецьку торгує гуманітарною допомогою, яку постачають вантажівки Рината Ахметова і яка повинна була роздаватися мешканцям окупованих територій безкоштовно. У Ахметова це заперечили.

У лютому бойовики розповіли журналістам російської "Медузи", що місцеві підприємства, зокрема – "Брусничка", платять їм податки у розмірі 2% з обороту. У самій компанії це теж заперечили, заявивши, що платять податки лише в український бюджет.

Згідно з відомостями на сайті "Бруснички", мережа працює у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

На днях 15 депутатів запропонували Раді націоналізувати мережу супермаркетів АТБ за начебто фінансування сепаратистів. У компанії звинувачення відкинули і пригрозили ініціаторам судовими позовами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування