Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала "оплотівця"-підривника і диверсантів

Четвер, 23 квітня 2015, 15:46

Служба безпеки затримала члена "Оплоту" за підозрою у скоєнні вибуху на залізниці в Харківській області.

Про це на брифінгу повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляють Українські новини.

За його словами, він підозрюється у вибуху залізничних колій в Чугуєві. У нього вилучено саморобні вибухові пристрої, 2 автомати, пістолет і боєприпаси. Крім того, встановлено, що він готував диверсії на травневі свята.

Крім того, СБУ затримала ще 5 диверсантів у Харківській області, повідомив Лубківський.

За його словами, зокрема, затримані два члени "Оплоту" і три члени так званих харківських партизанів.

Ця група співробітничала з терористами самопроголошеної "Луганської народної республіки". У них вилучено багато гранат РГД-5.

Відповідно до повідомлення прес-служби СБУ, 3 з 5 затриманих підозрюються в обстрілі з гранатомета цистерни зі скрапленим газом, що стався в січні.

Дії диверсантів координувалися бойовиками "ЛНР".

Підозрювані затримані під час спроби переправити терористам в Алчевськ (Луганської області) радіостанцію і запасні частини на автомобіль для пересування диверсійних груп. Обладнання було придбано членами злочинної групи на незаконні доходи від підпільного горілочного цеху в Харкові.

Під час обшуку в приміщенні диверсантів знайдено відеозвіт про постріл із гранатомета по цистернах із газом. У диверсантів вилучено велику кількість бойових гранат і підривачів, проросійські агітаційні матеріали й символіку.

У рамках кримінального провадження за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу тривають оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося, раніше СБУ затримала громадянина України, підозрюваного в підриві залізничного полотна по шляху проходження пасажирського поїзда "Лисичанськ - Харків" біля районного центру Чугуїв (Харківська область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування