Заступник Авакова, який підпадає під люстрацію, подав у відставку

Четвер, 23 квітня 2015, 17:30

Заступник міністра, начальник Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал у четвер подав рапорт про відставку.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Відставка мною була прийнята", - повідомив Аваков. 

"Кожний з нас у своїй роботі - має повагу й честь за ту роботу, що зробив на совість і відповідає за ті помилки, яких припустився. Віддаю Віталію Миколайовичу належне", - додав він.

Як стверджує глава департаменту по люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, Сакал мав потрапити під люстрацію, однак до цього дня займав керівну посаду.

Також саме його керування проводило обшук у Козаченко в справі про фальсифікований лист від імені Мінюсту, який надавав право залишатися на посаді чиновнику із ГФС Ганни Ігнатенко.

Раніше повідомлялося, що Окружний адмінсуд розглядає позов глави департаменту з питань люстрації Тетяни Козаченко проти начальника Головного слідчого керування МВС Віталія Сакала.

Як відомо, вранці у вівторок до Козаченко додому,  а також у кабінет до неї і її заступника прийшли представники Головного слідчого управління МВС проводити обшук, пізніше стало відомо, що обшуки проводяться у справі щодо фальсифікації листа по Ігнатенко.

Голова департаменту Мінюсту з люстрації Тетяна Козаченко у коментарі "Українській правді" повідомила, що була ініціатором оприлюднення листа за підписом першої заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, яким незаконно видавалась так звана "люстраційна" індульгенція заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко  заявив, що "люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук "окремих творчих чиновників".

Козаченко розцінила обшуки як спробу тиску, оскільки саме вона ініціювала оприлюднення листа щодо Ігнатенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування