Київ хотів би, щоб у декларації Ризького саміту зафіксували перспективу членства в ЄС

Четвер, 23 квітня 2015, 20:44

Міністерство закордонних справ наголошує, що Україна хотіла б зафіксувати перспективу членства в ЄС у фінальній декларації Ризького саміту, але відзначає, що не всі в Євросоюзі готові підтримати таке формулювання.

Про це сказала журналістам у четвер у Києві заступник голови МЗС з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Звичайно, не всі країни ЄС зараз готові до такої підтримки. Нас підтримують, як правило, країни Балтії, наші постійні партнери, також нас підтримує Великобританія. Як це буде виглядати у фінальній декларації, ще рано говорити. ЄС представив мінімальні очікування в цьому проекті декларації, зараз триває робота над нею", - заявила вона.

"Звичайно, ми будемо наполягати на тому, щоб у декларації був дуже чіткий сигнал (про перспективу членства України в ЄС), але я думаю, що він там буде десь посередині", - підкреслила вона.

Зеркаль зазначила, що питання членства і перспектива членства є наріжним каменем не тільки для України, але і для Молдови та Грузії.

"Ми працюємо разом, підготували спільне бачення, як має виглядати фінальна декларація з Ризького саміту. Цей проект був представлений у квітні на зустрічі вищих посадових осіб України, Грузії та Молдови. Ці країни дуже чітко зафіксували своє прагнення отримати перспективу членства в ЄС", - вказала вона.

Саміт Східного партнерства відбудеться в Ризі 21 та 22 травня.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування