Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Пісками бойовиків відкинули, під Широкиним вони били новими снарядами з РФ

П'ятниця, 24 квітня 2015, 09:13

За минулу добу бойовики під час обстрілу Пісків намагалися зблизиться з передовими позиціями українських військ, використовуючи мінометний вогонь.

"Спробу було зупинено вогнем у відповідь сил АТО", - пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 24 квітня.

У цілому за добу бойовики по кілька разів обстрілювали позиції українських військ у районі н.п. Широкине, Піски, Авдіївка, Опитне, Курдюмовка. Також було обстріляно позиції українських військ у районі Кірове, Леніне.

Бойовики використовують стрілецьке озброєння, автоматичні й станкові гранатомети, важкі артилерійські системи калібру 122-мм, 120-мм міномети.

"У ході обстрілів супротивник застосовував маневр вогневих груп, прицільну стрільбу з ПТРК і снайперських гвинтівок, у районі Широкине зафіксовано застосування бойовиками нових бризантних артилерійських снарядів російського виробництва (розриваються на висоті близько 45-50 метрів із більшою кількістю осколків)", - пише Тимчук.

У районі Широкиного й у районі Піски-Авдіївка зафіксовано застосування бойовиками й російськими найманцями російського ПТРК 9 ДО135 "Корнет" (за класифікацією НАТО - AT-14 Spriggan).

"Даний зразок озброєння розроблено тульським КБ Приладобудування й прийнято на озброєння ЗС РФ у 1998 році, на озброєнні Збройних сил України відсутній", - повідомляє Тимчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...