Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: Арештовано трьох "беркутівців", підозрюваних у розстрілах на Майдані

П'ятниця, 24 квітня 2015, 13:22

Суд заарештував трьох "беркутівців", які підозрюються у причетності до розстрілів 18 лютого в центрі Києва.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

йдеться про колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області та двох його підлеглих.

"За клопотанням Генпрокуратури 23 квітня 2015 року Печерським районним судом м. Києва усім підозрюваним обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами розслідування подій 18 лютого 2014 року під час розгону працівниками правоохоронних органів мирної ходи до Верховної Ради України у Маріїнському парку, на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку в м. Києві вбито 5 осіб, спричинено вогнепальні поранення 62 особам та ще більше 400 отримали інші тілесні ушкодження.

Встановлена причетність до частини зазначених злочинів співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області.

Колишньому командиру зазначеного підрозділу та двом його підлеглим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (замахи на вбивство) КК України.

Як наголосив Генпрокурор Віктор Шокін, коментуючи затримання колишніх працівників "Беркуту" причетних до злочинів проти учасників Революції Гідності: "Ніхто не буде забутий. Майданівські справи будуть доведені до кінця".

Підозрювані на час затримання працювали в органах внутрішніх справ, а двоє на керівних посадах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування