Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики знову гатили з "Градів": стріляли по цивільних

Субота, 25 квітня 2015, 09:58

В ніч на 25 квітня незаконні збройні формування на Донбасі знову вдалися до обстрілів позицій сил АТО та населених пунктів із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Як повідомили у прес-центрі штабу АТО, з 1:10 до 1:15, а також з 2:10 до 2:20 злочинці випустили, відповідно, 40 і 20 ракет по опорному пункту українських військ поблизу с.Гранітне на Донеччині.

"Вже вдруге за останній тиждень бандформування накрили вогнем із "Градів" мирних мешканців: з 2:30 до 2:35 бойовики випустили 20 ракет із системи БМ-21 "Град" по н.п. Старогнатівка Волноваського району", - повідомили у штабі.

Також у центрі зауважують, що останнім часом збільшилася кількість обстрілів українських позицій із важких озброєнь.

"Лише цієї ночі незаконні збройні формування застосували по опорних пунктах неподалік Пісків і Авдіївки міномети калібру 120 міліметрів, а по позиціях в районі селища Гранітне – артилерію калібру 122 міліметри. Попри гучні заяви щодо необхідності мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, противник продовжує зухвало порушувати Мінські домовленості", - заявили у штабі.

За даними штабу, ввечері 24 квітня ситуація в зоні проведення АТО залишалася напруженою.

"З 18:00 до опівночі бойовики 21 раз обстріляли позиції сил АТО вздовж лінії розмежування.  На Донеччині злочинці обстрілювали із мінометів наші опорні пункти поблизу населених пунктів Піски, Ленінське, Опитне, Авдіївка та Гранітне. Артилерійському обстрілу з боку бандформувань були піддані позиції неподалік с.Зайцево", - повідомили у штабі.

В районі н.п. Піски, Опитне, Широкине та Авдіївка в ході обстрілів сил АТО ворог також застосовував зенітні установки, автоматичні гранатомети, снайперські гвинтівки та стрілецьку зброю.

На Луганщині злочинці відкривали вогонь із кулеметів по опорному пункту наших військ поблизу Щастя.

"Обстрілів населених пунктів у зазначений період не відбулося. Над Приморським, Новоайдаром і Слов’яносербськом на Луганщині, а також над Гранітним, Талаківкою і Піщевиком на Донеччині були зафіксовані прольоти безпілотників противника", - зазначили у штабі. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування