Екс-єврокомісар: Захід не змушуватиме Росію повернути Україні Крим

Субота, 25 квітня 2015, 11:05

Москву навряд чи примушуватимуть повернути Крим Україні, відновлення ж співпраці можливе за припинення збройного протистояння на Донбасі.

Так вважає екс-заступник голови Єврокомісії Ґюнтер Ферхоґен, пише"Німецька хвиля".

Що до майбутнього відновлення взаємин із Росією, він вважає, що санкції скасують, щойно припиниться збройне протистояння на Донбасі. Щодо Криму Ферхойґен не думає, що Москву примушуватимуть повертати півострів Україні.

"У мене не склалося враження, що уряди європейських держав пов'язують нормалізацію відносин з Росією з поверненням Криму Україні.

Ймовірно, західні політики не мають наміру примушувати Москву повертати Крим, бо ж зрозуміло, що це можливо тільки із застосуванням військової сили. А оскільки ніхто не хоче військового втручання, ситуація досить зрозуміла", - пояснив Ферхойґен.

Єдиний економічний простір від Лісабона до Владивостока не тільки реалістичний, але й абсолютно необхідний задля збереження впливу Європи в світі, вважає він.

"За тридцять років наш світ складатиметься з шести-семи економічних супердержав, і вони будуть сильнішими за ЄС", - зазначив політик.

"Це очевидно, що нам буде необхідно об'єднати усі наші здібності і ресурси. І це не так вже й складно. Для цього потрібна політична воля", - заявив Ферхойґен.

За його словами, наразі об'єднанню ЄС та Росії у зону вільної торгівлі заважають санкції, викликані конфліктом на українському Донбасі. Однак, Ферхойґен певен, що нинішня ситуація підштовхне Росію до Європи, оскільки покаже невигідність ізоляції між сильними Європою та Китаєм. 

У свою чергу політолог  Тарас Березовець зазначив: "Я би не звертав увагу на слова Гюнтера Ферхойґена щодо того, що ЄС не ставитиме питання повернення Криму умовою нормалізації відносин з ЄС. Але я б звернув особливу увагу на те, що з 3 березня 2015 року Ферхойґен очолює напрямок євроінтеграції в недержавній організації Агентство модернізації України. ... Агентство з такою гучною назвою створила Федерація роботодавців України на чолі ... правильно - на чолі з Дмитром Фірташем", - зазначив він.

Я бы не обращал внимание на слова Гюнтера Ферхойгена в отношении того, что ЕС не будет ставить вопрос возвращения Крыма ...

Posted by Тарас Березовец on 25 Апрель 2015 г.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...