МЗС Латвії: Східне партнерство не спрямоване проти Росії

Субота, 25 квітня 2015, 12:27

Програма саміту Східного партнерства, який незабаром відбудеться у Ризі, не спрямована проти Росії або будь-якої іншої держави.

Про це заявили в МЗС Латвії у відповідь на заяви російського МЗС про те, що Східне партнерство має нібито антиросійський характер, повідомляє портал Lsm.lv.

"Ми можемо лише знову повторити і нагадати, що мета Східного партнерства - розвивати тісніші зв'язки між ЄС і шістьма країнами-партнерами, таким чином стимулюючи стабільність і безпеку в цілому в більш широкому регіоні", зазначили в МЗС Латвії.

"Східне партнерство ніколи не було і не є спрямованим проти будь-якої третьої сторони або держави, у тому числі Росії. Ми повністю заперечуємо такі твердження" - заявили у відомстві.

У латвійському МЗС також пояснили, що раніше вже роз'яснювали російській стороні цілі політики Східного партнерства та цілі наміченого на травень саміту в Ризі.

"Ми готові продовжувати демонструвати відкритість і в подальшому роз'яснювати Росії цілі політики Східного партнерства та плани у відносинах з партнерськими державами", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше в МЗС РФ заявивли, що саміт Східного партнерства має антиросійську спрямованість і що реакція Москви на цей саміт буде жорсткою і принциповою.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування