У Кириленка запевнили, що стародавня вулиця на Подолі ціла: копають поруч

Субота, 25 квітня 2015, 16:18

Виявлена археологами під час проведення будівельних робіт на Поштовій площі стародавня вулиця 11-13 століття не зруйнована, будівельні роботи проводяться за 50 метрів від неї.

Про це заявив керівник сектору Державного реєстру нерухомих пам'яток України при Міністерстві культури Яків Діхтяр, коментуючи інформацію про руйнування стародавньої вулиці Києва.

"Учора (24 квітня) близько 16-17 я був на місці, де у лютому знайшли залишки стародавньої вулиці. Ті фотографії, які з'явилися в Інтернеті, ніякого відношення до того об'єкту не мають, оскільки  сфотографоване і виставлене в соцмережі місце розташоване приблизно за метрів 50 від того, яке на сьогодні законсерване і яке становить інтерес як пам'ятка архології, тобто вулиці 11-13 сторіччя. Можу підтвердити, що ніякі роботи там не проводилися", - заявив Діхтяр.

Як відомо, раніше громадський активіст Роман Петушков на своїй сторінці у Facebook написав, що знайдену під час будівельних роботах на Поштовій площі вулицю стародавнього Києва зруйнували екскаватором.

"Закопали археологічну знахідку, "відстрілялися" в пресі, що це консервація, а тепер викопують з "м'ясом", - зазначив активіст. 

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування