Порошенко оцінив готовність десантури та нагородив військових

Субота, 25 квітня 2015, 18:39

Досвід АТО засвідчив, що найбільш підготовленими до відбиття агресії з боку Росії виявилися підрозділи високомобільних десантних військ та спецпризначення.

Про це під час зустрічі з ветеранами Другої світової війни, учасниками АТО та волонтерами заявив президент Петро Порошенко.

"Десантура – наша гордість. Досвід АТО засвідчив, що на її початковому етапі найбільш підготовленими до відбиття агресії з боку Росії виявилися саме підрозділи високомобільних десантних військ та спецпризначення", - зазначив Порошенко.

За його словами, тепер підрозділи Високомобільних десантних військ продовжують виконувати завдання на найбільш відповідальних ділянках лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Президент вручив нагороди військовим, які проявили мужність в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, волонтерам Миколаївської області та відзначив нагородами ветеранів Миколаївщини, які були учасниками бойових дій під час Другої світової війни.

"Не виграли б цієї війни без українців. Факт залишається фактом: вклад українців в перемогу над нацизмом – величезний", - зазначив Порошенко та додав, ЩО обурливими є заяви російського керівництва про те, що Росія виграла б війну і без України.

"Такі слова - то і наруга над пам’яттю загиблих воїнів, і знущання над почуттями живих ветеранів", - заявив Порошенко.

При цьому він нагадав, що у лавах Червоної армії воювали близько 6 мільйонів мешканців України, а в цілому в країні під час Другої світової війни загинуло близько 8 млн людей, що складає понад 40% загальних втрат СРСР.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування