Серед бойовиків є громадяни ФРН, вихідці з СРСР - журналіст

Субота, 25 квітня 2015, 22:42

На боці бойовиків на Донбасі воюють близько сотні громадян Німеччини, деякі з них  народилися в СРСР, у країнах-наступницях СРСР, приїхали до Німеччини і вирішили воювати на боці сепаратистів.

Про це заявив журналіст Die Welt Уве Мюллер.

"Найбільша група (з цих ста) - так звані "пізні переселенці" з Казахстану, їх приблизно третина. Ще є люди, які походять з Росії та інших частин колишнього Радянського Союзу. Більшість цих бійців вже багато років мешкали в Німеччині", - зазначив він.

Також Мюллер зазначив, що серед бійців є одна жінка - Пеґґі Зайтлер, "східна німкеня з м.Віттенберг, яка приєдналася до сепаратистів ще на самому початку".

За словами журналіста, серед них є дуже молоді бійці: "Наймолодшому - 21 рік, ще двом - 22 та 23 роки".

Також він зазначив, що один з бійців-німців, чиє цивільне життя в Німеччині склалося невдало: "Можливо, це було мотивом долучитися для одного мешканця федеральної землі Гессен, чиє підприємство зазнало банкрутства і який після цього в 2014 році вирушив до Східної України".

Коментуючи питання, як уряд Німеччини реагує на дані факти, Мюллер зазначив, що Федеральне відомство ФРН з охорони конституції "має вивчити це явище", а Генеральний прокурор у Карлсруе - найвища структура кримінального переслідування - вже ініціював перевірку.

"Якби цих бійців переслідували за законом і притягали до відповідальності, довелося б називати армії сепаратистів терористичними організаціями за кордоном. Це створює передумову для кримінального переслідування та можливого засудження. Але в той момент, коли це буде зроблено, буде важко, як у випадку з Мінськом-2, вести переговори з цими сепаратистами", - зазначив Мюллер.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News