Туск: У найближчому майбутньому миротворців ЄС в Україні не буде

Неділя, 26 квітня 2015, 19:41

У Європейському союзі на сьогоднішній день і в найближчому майбутньому неможливо досягти рішення про розгортання на сході України безпекової місії ЄС.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв'юУкрінформу та Першому каналу Українського громадського телебачення.

"На сьогоднішній день, відверто кажучи, я не бачу ентузіазму в Європі, коли мова йде про спеціальну миротворчу місії в Україні. Але настрої можуть змінитися", - сказав Туск.

Політик зазначив, що імплементація мінських домовленостей є політичним пріоритетом для Європи.

За словами Туска, Євросоюз готовий зміцнити спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, щоб забезпечити її більшу ефективність.

"Але, коли мова йде про спеціальних миротворчих силах або підрозділах з Європи, я вважаю, що сьогодні неможливо досягти такого рішення, зокрема у понеділок на саміті Україна-ЄС - ред.), а також і протягом наступних днів. Але це буде одним із головних питань на нашому саміті", - зазначив президент Європейської ради.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко стверджує, що останнім часом суттєво підвищилися шанси направлення в Україну миротворчої місії ООН.

Раніше представник України в ЄС Костянтин Єлісєєв заявив, що направлення Євросоюзом миротворчого контингенту на Донбас не потребує попереднього узгодження мандату такої місії з Радою безпеки ООН.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...