Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканці Гранітного після обстрілу живуть без світла, але не хочуть виїжджати

Понеділок, 27 квітня 2015, 12:16

Селище Гранітне Волноваського району Донецької області більше тижня знеструмлене. Близько 700 осіб, серед яких багато дітей, живуть у пітьмі.

Про це сайту Маріуполя 0629 повідомила волонтер Галина Одноріг.

За її словами, 8 днів тому після обстрілів у селищі пропала електрика. Зараз жителі займаються ремонтом у межах Гранітного.

Після того, як там усе відновлять, проситимуть так звану "ДНР" жати їм живлення, бо сама підстанція розташована на не підконтрольній Україні території.

У деяких жителів навіть немає свічок. Із продуктами проблем немає: у магазини товари завозять, а ось аптеки не працюють.

Руйнація в Гранітному. Фото 0629

"Я привезла медикаменти, передала їх військовим, а жителі знають, що на випадок чого можуть звернутися до військового фельдшера", - зазначила Галина Одноріг.

Також волонтер евакуювала із селища жінку з дитиною.

Уже під'їжджаючи до Маріуполя пізно ввечері 5-річна дівчинка сказала, що рада вогникам. "Як гарно, багато лампочок горить і стріляє далеко", - промовила дитина. 

У ніч на 25 квітня бойовики обстріляли Гранітне з "Градів". Було випущено близько 40 касет. Ніхто з людей не постраждав, але серйозно зруйновано 4 будинки.

На тиждень раніше в результаті мінометного обстрілу селища загинув пенсіонер. 

Попри це жителі не прагнуть їхати, оскільки тікати їм "немає куди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування