ГПУ досі не знайшла, що пред'явити Клюєву, Лукаш і Табачнику

Понеділок, 27 квітня 2015, 12:24

Генпрокуратура пред'явила підозри 14 з 18 екс-чиновників часів Януковича, які потрапили в санкційний список ЄС.

Про це повідомив на міжнародній конференції щодо повернення активів заступник генпрокурора Віталій Касько, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ніяких підозр із санкційного списку на сьогодні не оголошено чотирьом особам, а саме: Олені Лукаш, Віктору Януковичу-молодшому, Сергію Клюєву та Дмитру Табачнику", - розповів він.

Касько повідомив, що з ЄС вдалося домовитися про розширення числа справ, які дозволять продовжити санкції.

"Завдяки проведеним переговорам, ЄС розширив критерії і до розкрадання держмайна додав також зловживання службовим становищем, яке спричинило заволодіння держмайном",- розповів заступник генпрокурора.

Він також повідомив, що ГПУ поки не направляла в суд справи в рамках заочного засудження.

"На сьогоднішній день мені не відомо про жодне кримінальне провадження, яке було б спрямоване до суду в рамках інституту заочного засудження",- заявив Касько.

Як відомо, у березні 2015 року ЄС зняв санкції з екс-голови СБУ Ігоря Калініна та Олександра Якименка, а також сина екс-прем'єра Олексія Азарова.

У той же час, брати Клюєви намагаються продати свої заблоковані в Австрії активи китайцям, використовуючи для зняття санкцій саме те, що проти Сергія Клюєва в Україні немає кримінальних справ. 

Віктор Янукович-молодший трагічно загинув на російському озері Байкал, провалившись машиною під лід.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування