Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Назарбаєв про свою перемогу: Якби я втрутився, був би недемократичним

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:37

Переобраний на п'ятий строк президент  Казахстану Нурсултан Назарбаєв пояснює свої високі показники на виборах тим, що не міг втрутитися в процес виборів.

Про це він заявив на прес-конференції в Акорді, передає Tengrinews.kz.

"Ми живемо у відкритих суспільствах, критика обов'язково буде. От зараз зустрічався зі спостерігачами, конгресменами, депутатами з багатьох країн. Вони теж підкреслювали гарне. Я сказав, що вибачаюся, що для супердемократичних держав ці цифри неприйнятні – 95% участі (виборців), понад 97% - за мене. Але я нічого не міг зробити. Якби я втрутився, я був би недемократичним", - сказав Назарбаєв.

При цьому спостерігачі ОБСЄ критично оцінили вибори й заявили, що спостерігалися випадки вкидання бюлетенів.

Інтерфакс із посиланням на розповсюджений 27 квітня на брифінгу в Астані документ повідомляє, що було зафіксовано 46 випадків вкидання бюлетенів, а також групове голосування, схожі підписи в списках голосуючих і т.д.

26 квітня в Казахстані пройшли позачергові й п'яті за рахунком вибори президента Казахстану. Явка виборців на виборах склала понад 95 відсотків. Згідно попередніми даними ЦВК, за Нурсултана Назарбаєва проголосувало 97,7 відсотки виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування